tiistai 1. elokuuta 2017

Lomalta palattu, taas mennään!

Tarkalleen ja päivälleen vuosi sitten kirjoitin täällä blogissa samasta aiheesta, joten nyt jos koskaan oli hyvä aika palata samaan aiheeseen; arkeen paluuseen ja oman rytmin löytymiseen! (Viime vuotisen tekstin voit lukea täältä: http://hanhivaarasalo.blogspot.fi/2016/08/ja-niin-tuli-arki.html ).

Miten oma lomasi sujui tänä vuonna vai onko se kenties vielä edessä? Itse pidin lomaa kolmisen viikkoa kesä- heinäkuun vaihteessa ja vielä yksi viikko jatkuu syyskuun puolella. Rytmittämisen hyvät puolet loman pitämisen suhteen ovat ehdottomasti loman odottaminen vielä toisellakin jaksolle, mutta silti kolmessakin viikossa ehtii tehdä vaikka ja mitä!

Tänä vuonna lomallani päätin etten suunnittele tuolle kolmiviikkoiselle kuin ne pakolliset; antaisin ajan virrata ja mielen levätä. Sähköpostin avaamiselle annoin itselleni luvan muutamaan otteeseen loman alussa ja lopussa, mutta muutoin se pysyi kiinni. (Todella vapauttava päätös sekin, kokeile!) Olemme arkena yleensä niin vahvasti kiinni omissa kytköksissämme sähköpostin ja koneen ääressä, että helposti sama rumba jatkuu myös lomalla.


Lomaviikoillani paistoi ja ei paistanut. Onneksi saaristossa pipo suojasi viimalta :D 

Lomallani huomasin myös liikkuneeni hieman eri tavalla. Viikoittaiset ryhmäliikunnan ohjaukset kuluttavat kroppaa melkoisesti, joten nyt oli aika rauhallisille aamukävelyille tiukkoja porrastreenejä unohtamatta. Voi miten hyvää se tekikään! Tuntui, että kroppa käy ihan eri tavalla ja esimerkiksi unenlaatu voi parantua huomattavasti. Vaikka liikuntaa loman aikana ei pidä unohtaa, kannattaa omia rutiinejaan hieman muuttaa. Ihmiskroppa ja mieli nimittäin toimivat niin vahvassa yhteistyössä, että ne totuttavat toisiaan rytmeihin ja rytmitykseen; kehitystä ei tapahdu jos emme välillä lepää tai jätä reilusti jotain tekemättä.


Tässä vaiheessa lomaa jumppatrikoot laitettiin pyykkikoppaan. Jumppapirkot vaihtoivat lomallaan myös mekkoset päälle ja viettivät kesäiltaa Helsingissä!

Itse täytin myös tänä kesänä kolmekymmentä vuotta ja neljännelle vuosikymmenelle tuli siirryttyä. Olen aina hieman miettinyt ja ollut melko vakuuttunutkin itsestäni sen suhteen, että tulen jaksamaan vaikka ja mitä! Nyt kuitenkin pikkuhiljaa todellisuus onkin iskenyt vasten kasvoja; vuosia kun tulee lisää, tulisi samalla kiinnittää kehonhuollollisiin asioihin enemmän huomiota, sekä ennen kaikkea lepäämiseen. Menneellä viikolla muun muassa erään asiakkaan kanssa tästä keskustelimme ja tosiasiahan se vain on; vuosi vuodelta siis vain enemmän keskittymistä omaan hyvinvointiin!

Liikunnan lisäksi huomasin osittain myös höllänneeni lomalla ruokailuiden suhteen. Lomaviikkoinani en laskenut hirveän tarkasti ruokailuvälejäni kellosta; söin kun teki mieli, mutta silti terveellisesti ja hyvin! Jos taas herkkuja teki mieli, niitäkin söin silloin kun halusin. Vaikka näin toiminkin, huomasin että koskaan ei mennyt överiksi tai ähkyn tuntua ei tullutkaan. Jopa puntari näytti positiivista lukemaa loman jälkeen; lisäkiloja pyöreät nolla ja hymy edelleen korvissa saakka! Uskon ja toivon, että tämäkin johtui täysin levosta ja pienestä asennemuutoksesta ;)

No, mitä sitten tästä opin syksyä varten? Kun liikun ja syön hyvin, voin myös hyvin. Kun nukun, jaksan. Samalla kaavalla ja toivottavasti myös jotain kesämuistoja vielä miettien pitkälle syksyyn!


Kesän yksi kohokohdista on aina ollut meidän tiimille Salo Volley. Tänä vuonna juhlimme viidettä yhteistä pelikertaa. Voi miten ihana viikonloppu meillä taas olikaan :D

Alku aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo!
Ihanaa loppukesän aikaa kaikille ja mukavia hetkiä syksyn arkeen. Nähdään Hanhiksessa ;)


t. Jutta ja muu tiimi







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)