tiistai 27. kesäkuuta 2017

Nykypäivän Personal Training

Vuosien saatossa alana Personal Training- palvelut kehittyvät ja muuttuvat, se jos mikä on selvää. Kuitenkin muuttumattomana lähtökohtana pysyy se, että me ihmiset vanhenemme ja rappeudumme omien elintapojemme johdosta. Tulemme tarvitsemaan entistä enemmän ammattilaisia, joilla on takataskussaan antaa meille vinkkejä ja tarpeita voida hyvin ja ennen kaikkea; jaksaa arjessa.

Välillä Personal Training sanana on vaikeahko ymmärtää. Pääsääntöisesti se tarkoittaa kuitenkin yksilövalmennusta asiakkaiden toiveita ja tavoitteita kuunnellen. Vaikka ammattinimikkeenä Personal Trainer on sellainen, jota kuka tahansa voisi käyttää, on hyvä ottaa huomioon omaa traineria valitessaan hänen lähtökohtansa, taustansa ja kuinka kauan hän on tehnyt alalla töitä. Myös erittäin tärkeänä kohtana Personal Training- valmennuksessa näen henkilökemian; se jos mikä vie sekä asiakasta että meitä valmentajia pitkälle! Huonon kemian kohdatessa ei myöskään työskentelystä tule mitään. Ota siis myös asiakkaana aikasi tutustuaksesi valitsemaasi valmentajaan; ei ole häpeä kysyä valmentajan taustoja tai kokemusta alalta. Valitsetko sinä valmentajan, joka on tehnyt töitä vuosia alalla ja jonka kanssa et löydä mitään puhuttavaa treenien aikana vai vasta hetken alalla olleen, iloisen ja omiin arvoihisi sopivan? Niinpä, sitähän minäkin... ;)



Valmennuspakettia suunnitellessa käydään läpi sellaiset harjoitteet, jotka on mahdollista toteuttaa valmennuksen aikana ja mitkä fyysiset rajoitteet estävät tiettyjen harjoitteiden tekemisen.

Mitä sitten yksilövalmennuksessa tapahtuu? Mitä siellä käydään läpi ja millä opeilla toinen opettaa toista? Antakaas kuin selitän; se riippuu todellakin siitä millaisella lähtökohdalla valmennettavan kanssa lähdetään liikenteeseen. Asiakaskunta on niin kirjava ja laaja, että siitä voisin kirjoittaa pitkääkin tarinaa; on nuorta, keski-ikäistä, vanhempaa, työuupumuksesta kärsivää, 20 vuotta taukoa liikunnasta pitänyttä, ylipainoista, naista, miestä, tyttöä, poikaa... u name it! Kaikki kuitenkin otetaan yksilöinä huomioon ja treeniohjelmia lähdetään rakentamaan sen mukaan mitä kukin pystyy ja voi tehdä omien resurssiensa kautta. Treeni voidaan suunnitella tarkkaankin etukäteen, mutta treenin edetessä voikin olla, että valmennuskerta menee täysin päälaelleen ja esimerkiksi kyykkytreenin sijaan lähdetään kävelylenkille. Minusta sellainen Personal Trainer on hyvä ja kannustava, joka osaa lukea asiakastaan joka kerta eri tavalla ja niin sanottua flow'ta seuraten.


Ei näin...


... vaan näin :)

Jokainen meistä on yksilö, se pätee myös liikunnan suhteen. Kukaan ei ensimmäisellä kerralla opi vetämään leukoja tai kyykkäämään täydellisesti; se vie aikaa. Personal Trainingin tavoitteena kuitenkin on antaa näihinkin täydelliset eväät ja joku päivä huomata, että valmentajaa ei enää tarvita; asiakas osaa itse tehdä asian juuri niinkuin olemme valmennusaikanamme opetelleet. Työ tekijäänsä kiittää!

Miksi joku sitten maksaa toiselle siitä, että oppii liikkumaan tai voimaan hyvin? Juuri siksi, että omat keinot ja voimat ovat loppuneet ja tarvitaan uutta verta omaan tekemiseensä. Omasta mielestäni parhaimpia asiakaskontakteja ovat olleet ne, kun itku silmässä molemmat huomaamme oppineemme toisistamme jotain ja asiakas voi hyvin. Sillä ei ole mitään merkitystä onko paino tippunut juuri sen verran mitä sovittiin puolen vuoden päästä tippuneeksi tai senttejä vähentyneeksi, vaan se, että ollaan saavutettu hyvä olo omassa kehossa. Fyysiset asiat tulevat tällöin varmasti siinä rinnalla :)

Uskon ja koen, että tällä alalla töitä tulee riittämään pitkälle tulevaisuuteen. Ainakin niin kauan kun näen ihmisten ajavan töihin kolmen kilometrin matkan kävelyn tai pyöräilyn sijaan tai arki täytetään nopeilla pikavaihtoehdoilla ruokien suhteen. Niin kauan kuin arki on puurtamista nauttimisen sijaan...

Terveisin,

Jutta ja muu tiimi.


P.s. Jos Hanhivaaran Personal training- palvelut kiinnostavat tai olet miettinyt valmennusta, ole rohkeasti yhteydessä meihin.
Yhteystietomme löydät tästä linkistä: http://www.hanhivaara.fi/hanhivaara/index.php?k=112585 .









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)