perjantai 16. joulukuuta 2016

Joulun aikaa

Joulu on kohta täällä, viikko enää vuoden odotetuimpaan juhlaan! Ihanaa. Tulee aika rentoutumiselle ja yhdessäololle. Samalla tulee miettineeksi lepääkö niin sanotusti laakereillaan koko joulunpyhien ajan vai pitääkö kropan aktiivisena. Joka päivä ei välttämättä tarvitse lähteä pyhinä kuntosalille tai jumpalle, esimerkiksi puolen tunnin kävely riittänee tai nopeahko HIIT- treeni yhdessä perheenjäsenten kanssa.

Syöminen on ihmiselle elinehto. Se tuottaa myös hyvää mieltä ja ravitsee kroppaa; pitää meidät liikkeessä. Kuitenkin ruoka on myös melko koukuttava asia. Jouluna pöydät notkuvat herkkuja ja jokaista pitää maistaa. Tulee syödyksi enemmän rasvaa, sokeria ja hiilihydraatteja kuin normaalisti. Ihminen antaa niin helposti itselleen periksi ja haluaa elää hetken yltäkylläisyydessä. Kuitenkin kyseinen olotila aiheuttaa aineenvaihdunnan hidastumista, vatsavaivoja, turvonnutta oloa ja jopa pientä "morkkista".



Olen itse todellakin täysillä jouluihminen. Pidän suklaasta ja graavilohesta. Odotan joulupöydästä eniten niitä. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut osittain miettiä, että miten esimerkiksi suklaan kohdalla voisin toimia vähemmän koukuttavammin. Olen tehnyt raakasuklaata ja leiponut raakakakkuja. Yrittänyt ennemminkin ravita kroppaa myös joulunpyhien ajan. Osittain olen tässä onnistunutkin. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että joskus mielitekojenkin mukaan olisi hyvä mennä ja jättää moraaliset ajatukset sivumpaan. Keskittyä kaikkein tärkeimpään, nimittäin perheeseen ja läheisiin.

Liikunnan suhteen olen myös pitäytynyt joulunpyhinä pienissä kevyissä liikuntamäärissä. Päivittäin kävelylenkki, jonka jälkeen on helppoa jatkaa rentoa oleilua. Kroppa ei tällöin pysähdy totaalisesti ja kerrytä nestettä niin paljoa. Aktiivinen elämäntyyli pitää siis myös juhlan aikana!



Tänään vietämme Hanhis-teamin kanssa pikkujouluja. Kokoonnumme yhteen ja mietimme mennyttä vuotta. Herkuttelemme, nauramme ja vietämme leppoista aikaa. Tällaisella kaavalla kannattaa miettiä myös tuleva joulunaika. Aika on totaalisesti kulunut kuin siivillä ja paljon on mahtunut huippuhetkiä menneeseen vuoteen. Jatketaanhan samoilla linjoilla myös ensi vuoteen.


Herkullisin jouluterveisin,

Jutta ja muu tiimi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)