maanantai 25. heinäkuuta 2016

10 vinkkiä rasvanpolttoon!

Kesä on petollista aikaa. Hyvä ja rasvainen ruoka maistuu, myös kaloripitoiset kesäjuomat vievät kieltä mennessään. Nämä jos mitkä lisäävät vyötärölle massaa, turvotusta ja huonoa vireystilaa. Pidemmällä aikavälillä tämä kaikki kohdistuu myös viskeraalisen rasvan (sisäelinten ympärillä olevaan, siihen kaikista pahimpaan!) arvojen nousuun.

Keräsin seuraavaan muutamat tehotärpit tehokkaaseen rasvan polttoon ja miten pienillä askelilla päästään taas kohti tervettä ja hyvinvoivaa kehoa :)


1. Laske kalorimääriä pikkuhiljaa
Vältä pudottamasta energiansaantiasi (kalorimääriä) liian pienelle tasolle. Liian vähäisen kalorimäärän kanssa keho kääntyy säästöliekille ja rasvanpoltto pysähtyy kokonaan. Rasva palaa silloin tehokkaimmin, kun keho saa jotain, jotta se myös pystyy luopumaan jostakin; tässä tapauksessa rasvasta. Ethän siis vain puputa salaattia, muutakin ravintoa tarvitaan!


2. Kuntosalilla treenaaminen
Jumpat, kävely ja juokseminen; ne eivät valitettavasti pelkästään riitä. Painoilla treenaaminen on myös siksi tärkeää, että keho ei ala syömään polttoaineeksi lihaksia. On tutkittu, että yhden kuntosalitreenin jälkeen keho kuluttaa kaloreita jopa 39 tunnin ajan.


3. Kevyt aerobinen liikunta
Yhtäjaksoinen aerobinen liikuntaa polttaa rasvaa ja buustaa aineenvaihduntaa. Muistathan kuitenkin kevyessä aerobisessa liikunnassa; liikuntasuorituksen tulee olla tarpeeksi pitkää ja yhtäjaksoista.


4. Kovasykkeiset treenit
Luitko aikaisemmin blogista jutun HIIT- treenaamisesta? Kovasykkeinen treenaaminen on juuri tätä :) Kovalla sykkeellä treenaaminen pienenkin ajan polttaa tehokkaasti rasvaa kehosta.


5. Syö pieniä aterioita useasti päivän aikana
Kehon saadessa ravintoa useasti aineenvaihdunta pysyy yllä ja kaloreitakin kuluu tasaisemmin. Lihaskin tarvitsee ravintoa kehittyäkseen ja se jos mikä kehittyy, jos ja kun keho saa tarpeeksi usein energiaa.


6. Älä tuijota vaakaa liian tiuhaan
Rasvanpalamisesta ei kerro vaaka, vaan peili. Lihas painaa enemmän kuin rasva, joten realistisempaa on ottaa käyttöön peili ja mittanauha. Vaa'an voit piilottaa syvimpään kaapin nurkkaan ;)

2,5 kg rasvaa ja lihasta. Uskottava se on; lihas on vahvoilla! :)

7. Syö enemmän rasvaa
Kiinnitä huomiota hyvien rasvojen saantiin. Nyt jos koskaan se on erityisen tärkeää! Useimmiten tehdään se virhe, että heivataan kaikki rasvat pois ruokavaliosta; nyt sitä ei kannata tehdä. Hyvät rasvat myös tiristävä kehosta pois huonoja rasvoja. Nappaa siis seuraavaksi ostoskoriin esim. pähkinöitä, kalaa, oliiviöljyä ja avocadoja! Rasvoilla on muuten myös suora yhteys palautumiseen kovan treenin jälkeen.


8. Proteiinin saanti
Proteiini on lihaksen tärkein rakennusaine. Mitä enemmän kehossa on lihasta, sitä enemmän se polttaa rasvaakin. Proteiinin syöminen myös kiihdyttää aineenvaihduntaa!


9. Oikeanlaiset hiilihydraatit käyttöön
Ethän pihistä tästä! Liiallinen hiilareiden välttely on huonoa, eikä takaa tehokasta rasvanpolttoa. Jos vähennät hiilihydraatteja, vähennäthän niitä sokereista ja karsimalla kaiken turhan sokerin (esim. makeiset, pullat jne). Parhaita hiilihydraatin lähteitä ovatkin bataatti, riisi ja tumma pasta.


10. Muista juoda vettä!
Tästä ei voi koskaan toitottaa liikaa! Vesi on vanhin voitehista ja on apuna kaikkeen. Vesi puhdistaa kehoa kuona-aineista ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Jos haluat tehostaa rasvanpolttoa, juothan vettä ainakin 3 litraa päivän aikana.


Nähdään salilla! Syksy saapuu, joten nappaa vinkeistä jo nyt muutama takataskuun ;-)

T: Jutta ja muu Hanhis- Team

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi asialliseen tyyliin :)