tiistai 7. heinäkuuta 2015

Miten liikunnasta saa elämäntavan?

Tänään ei huvita, ei sitten millään. Töissä meni taas ylitöiksi ja sohva on niin kutsuva. Ehkä kaadun vain siihen ja laitan salkkarit pyörimään...

EEIII! STOP! Poimi alta vinkit miten liikunta voi olla päivittäistä ja yksi elämän osa-alueista. Siihen liikuntaankin voi tulla himo, usko pois ;)


                                                                   

1. Ota kaveria kädestä kiinni, liikkukaa yhdessä!
Soitto kaverille ja varaus illan Bodypumpiin toimii aina. Sitä tulee aina helpommin lähdettyä kun toinen on lähdössä mukaan ja samalla näette toisianne arjen hektisen rumban keskellä. Jos ryhmäliikunnat eivät tänä kesänä toimi, lähtekää lenkille raittiiseen ilmaan. Ajatus rullaa huomattavasti paremmin sen jälkeen :)




2. Älä kangistu kaavoihin!
Liikuntaa on niin montaa lajia ja laatua kuin on tekijääkin. Jos tänään perus salitreeni ei vain sytytä, lähde vaihteeksi pyöräillen uimaan tai nappaa futispallo ja lähde pelaamaan. Uudet virikkeet ja tuulet toimivat aina!


3. Treenaa aamulla!
Pakkaa kamat valmiiksi illalla ja laita aamuksi kello soimaan. Mikään ei voita oloa treenin ja aamusaunan jälkeen. Sitähän on sitten koko loppupäivä aikaa tehdä kaikkea muuta hyvän olon kera!



4. Voita väsymys!
Enemmän sinua harmittaa, jos et lähde töiden jälkeen lainkaan liikkumaan. Hyvän treenin jälkeen unikin tulee paremmin silmään ja olo on melkoisen super. Sano EI sohvalle, ja KYLLÄ kunnon juoksulenkille :D


5. Palkitse itsesi!
Syksyä kohden mentäessä voi tehdä päätöksen, että liikkuu kolme kertaa viikossa ainakin tunnin kerrallaan. Jos ja kun tavoite täyttyy, palkitse itsesi esimerkiksi uusilla jumppakengillä tai uusilla treenivaatteilla. Tavoitteen voit vaikka kirjoittaa jääkaapin oveen ja kirjoittaa treenit kalenteriin valmiiksi tulevaa viikkoa varten. Kun ne on luettavissa ja jossain ylhäällä, treenaamaan on melkein pakostakin lähdettävä. Maalissakin odottaa melko kiva palkinto! :)


Kokeile Hanhis-Teamin vinkkejä ja huomaat eron. Liikunta, tuo ihana elämän suola!


Kesäisin treeniterveisin,

Jutta.